Bruno’s, mijn favoriete koffiewinkel in de Jordaan, blijft vernieuwen. De theeën gaan wat meer naar de achtergrond en koffie en koffieaccessoires staan volop in de spotlight. Een overzichtje:

Koffiezetsystemen
Bruno’s richt zich helemaal op kleine huishoudens, met systemen zoals de AeroPress, waarmee je slow coffee voor één zet. Ideaal voor de eerste kop koffie van de ochtend en voor de koffiepurist – die sowieso een kijkje moet nemen bij Bruno’s! – kan ie in desnoods mee naar ’t werk.

ChemexOf de Chemex, de hippe filterkoffie die je op steeds meer plaatsen ziet opduiken. De associatie met scheikundige exactheid is de gedachte achter dit systeempje: “extract the best and skip the rest”.

Om uit de verschillende koffiesystemen het allerbeste te halen, heeft Bruno’s daarnaast een hele wand vol koffiemolens, kopjes, filters en natuurlijk bonen. Kies je favoriete combinatie en probeer het allemaal in de winkel. Ik loop regelmatig als een cafeïne stuiterbal weer naar buiten.

Even lekker buurten
Ook de buurtbewoners en winkeliers in de Jordaan hebben Bruno’s intussen ontdekt. Als de buurvrouw van drie straten verderop speciaal even langskomt om de hond een koekje te geven, weet je dat je midden in de volksbuurt staat. Maar hou de hond in de gaten, want voor je ’t weet is poelier Arie aan de overkant een kippetje kwijt.

Koffie voor onderweg
Bij Bruno’s zijn alle bijzondere koffies nu ook voor onderweg. De hippere toeristen hebben Bruno’s al ontdekt voor een snelle espresso tegen de jetlag of een rustmomentje op het bankje voor de winkel. Nu verkennen ze de hele Jordaan met in de hand een warm geluksmomentje. Liever geen kartonnen bekertje? Bruno’s heeft ook thermosflessen. 😉

Klik hier voor meer Bruno’s!

Dit is een artikel van Jacob Adriani

Mede-oprichter van Bewust in de Buurt. Marketing en communicatie bij Brendly. Schrijver. Grappenmaker. Zondagskind. Gelukkig. Klik hier voor alle artikelen van Jacob.

Praat mee over dit artikel

Documentaire Tony
Heb je dit al gezien?